Musicalgroep Hoevelaken

Maria 2010/2011

HOEVELAKEN – 30 mei 2011. Het laatste weekend van mei stond voor ruim 50 musicalspelers en –zangers en hun publiek in het teken van Maria. De Eshof was omgebouwd tot een waar theater. Een sober decor met enkel een Mariabeeld vormde de achtergrond voor drie dagen spektakel. Musical Maria laat vele toeschouwers nog dagen napraten over de aangrijpende verhalen en liederen.

Wie de voorstelling heeft gezien, ziet nog de extravagante theatergroep voor zich. Uitbundige types die het grijze dorpje met haar ingetogen bewoners weer kleur geven. Een groep die het leven van Maria speelt en de lang verborgen geheimen van de dorpsbewoners aan de oppervlakte brengt. Zo gaat het deksel toch van de pot.

We krijgen hoop van het lied dat vertelt dat de mens er niet alleen voor staat, ook al ken je je afkomst niet. We raken ontroerd bij het duet van Emil en Fanni die hun liefde aan elkaar verklaren, ondanks "of misschien wel dankzij" het kind dat op komst is. We voelen het verdriet van Aliz, die zingt tot haar overleden dochter Sari. Lachen willen we, en dansen, van het lied waarin Maria en Elisabeth hun vreugde over hun zwangerschap delen. We zijn geraakt door het onrecht dat ook in onze tijd nog steeds plaatsvindt en dat onschuldige mensen én kinderen treft. We zijn verrast over een sneeuwbui in mei, omdat het toch nog kerst werd.

In overtuigend acteerspel, prachtige solo’s en meerstemmige koorzang maakt Musicalgroep Hoevelaken, onder leiding van Brigitte Lammers en Marcel Willems (regie) en Sipko van Gent en Annahes Boezeman (muzikale leiding) het publiek deelgenoot van het leven van Maria en wat zij voor de mensen kan betekenen. Daar hoef je niet katholiek voor te zijn. De thema’s zijn van alle tijden. Verhalen over kracht, toekomst en liefde.

Met dank aan Nel Stoffelsen (producent), Gerard van Midden (script), Gerard van Amstel (muziek), sponsoren en vrijwilligers.

 

 

 

 

 

 

 

 

Poster Musical MariaFoto reportages


van Jan Duijnhouwer