Musicalgroep Hoevelaken

Musicalgroep Hoevelaken een interview

Interview met de familie Zandberg Musical = plezier voor vier

Bij de musical Ester maakten we al kennis met Myriam en Hans Zandberg. Enthousiast geworden door de verhalen en de voorstelling meldden ook hun ouders, Nel en Gosse, zich in september 2010 aan voor Maria.

Ze vinden het erg leuk en bijzonder om met het hele gezin mee te werken aan dezelfde productie! Reden genoeg om deze muzikale familie eens wat beter te leren kennen...

Nel (67) woont met Gosse in Voorthuizen, is al 44 jaar met hem getrouwd en ze hebben samen twee kinderen (Hans en Myriam dus) en twee kleindochters.

Vroeger werkte Nel als verkoopster in een modezaak, was een tijdje gastvrouw bij een cateringbedrijf en had 22 jaar lang, samen met Gosse, een pluimvee bedrijf.

Wat zijn je hobby’s?
Tuinieren en bloemschikken. Ik heb een klein winkeltje, maak zelf jams, advocaat etc.

Wat zou je graag nog eens in je leven willen doen?
Een reisje maken naar Curaçao.

Heb je goede voornemens voor dit jaar?
Iets voor een ander kunnen betekenen.

Wie is heel belangrijk voor je en waarom?
Mijn moeder van 88 jaar. Ze is haar hele leven een sterke, lieve vrouw geweest die altijd klaarstond voor haar gezin.

Gosse werd 72 jaar geleden in Bakkeveen geboren. Zijn beroep is pluimveevermeerderaar en hij is graag met zijn pony’s bezig en vindt het fijn om met mooi weer een eindje te rijden in het bos met paard en wagen.

Wat zijn je talenten?
Ik ben vindingrijk.

Waar heb je een hekel aan?
Aan autoritaire mensen.

Wat is je favoriete eten?
Kip à la Nel.......

Met wie zou je wel eens een weekendje op een onbewoond eiland door willen brengen?
Met m’n schoonmoeder.

All-inclusive of vakantie?
Ik hou eigenlijk niet van vakantie!

Uit eten of zelf koken?
Ik eet nergens lekkerder dan thuis.


Myriam (37) woont sinds 2004 in Hoevelaken, ze woont samen met Edward en samen hebben ze twee dochters, Robin van 5 en Benthe van bijna 3. En ze heeft groot nieuws: in juni gaat ze trouwen!

Wat is je beroep?
Ik ben interieurstyliste, nu werkzaam bij een grote horecaondernemer, restaurant Tanteloes in Rhenen. Erg mooi ingericht, moeten jullie allemaal eens gaan eten!

Wat zijn je ambities of toekomstdromen?
Klinkt cliché, maar net zo gelukkig te blijven als nu. Ik geniet nu enorm van het leven!

Wat was voor jou de aanleiding om mee te doen aan een musical?
De aanhoudende e-mails van Ellie Boot en het plan om met mijn goede vriendin Simone iets samen te gaan doen waren de redenen om met Ester mee te doen. En dit was zo overweldigend en leuk en verslavend, dat we natuurlijk ook weer meedoen met Maria!

Boek of TV?
TV

Toneel of musical?
Oh, die is gemeen! Allebei.


Hans is een 40-jarige inkoop-, verkoop- en marketingmanager. Hij woont in Voorthuizen en heeft een lieve vriendin, zoals hij zelf zegt. Ook aan hem stelde ik enkele vragen:

Waarom ben je aan Maria mee gaan doen?
Twee jaar geleden ben ik overgehaald om mee te doen met de musical Ester; dat is zo goed bevallen dat ik nu zeker ook weer mee wilde doen.

Wat zou je graag nog eens in je leven willen doen?
De Mile Miglia rijden (red.: een rally van 1000 mijl, dwars door Italië, voor oldtimers uit de periode van 1927 t/m 1957).

Met wie zou je wel eens een dagje willen ruilen en waarom?
Met Jolanda, mijn vriendin. Ik ben sowieso wel benieuwd hoe een vrouw in elkaar zit plus dan weet ik nog beter hoe haar te behagen.

Wat zijn jouw talenten?
Wat de musical betreft ben ik gedreven, enthousiast, ik kan redelijk zingen en met name de vorige musical heb ik veel mensen verbaasd. Tot die tijd kende niemand mijn musicaltalenten.